Mirsad Hadžikadić o slučaju "David Dragičević": Počinioce odmah izvesti pred lice pravde

Mirsad Hadžikadić, iz stranke Platforma za progres, a kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, oglasio se povodom slučaja "David Dragičević".

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Kao rođeni Banjalučanin, s velikom tugom i zabrinutošću pratim šta se dešava u šestomjesečnom neefikasnom procesu otkrivanja i sankcionisanja počinilaca ubistva dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića, koji je u Banjaluci brutalno mučen i ubijen, a potom bačen u kanalizaciju.

Pozivam sve nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da sarađuju i preduzmu sve neophodne mjere kako bi počinioci bili što prije izvedeni pred lice pravde. Nekažnjivosti nema. Ubistva nevinih ljudi ne zastarijevaju, bez obzira na to što neki misle da će ovaj i slični slučajevi biti zataškani i zaboravljeni.

Kao i stotine hiljada Banjalučana i Bosanaca svih etničkih i drugih pripadnosti u zemlji i širom svijeta, podržavam porodicu pokojnog Davida Dragičevića u njenom istrajnom nastojanju da dođe do istine i pravde za Davida, stoji u sapćenju.