Mirsad Hadžikadić predao prijavu za Predsjedništvo - Spreman sam povesti BiH ka promjenama

.

 

Danas sam i zvanično predao kandidaturu za člana Predsjedništva BiH u CIK BiH, objavio je na svome profilu Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat Koalicije Država za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Ovim se stavlja tačka na sve špekulacije o tome da će odustati ili dati podršku nekom od postojećih kandidata.

“Nadam se da ćemo fer kampanjom, argumentiranim isticanjem vlastitih vrijednosti i promicanjem konkretnih principa i programa, umjesto kompromitiranja i degradiranja drugih, svi kao kandidati pokazati da smo dostojni predstavljanja Bosne i Hercegovine i njenih građana i da smo spremni povesti državu ka istinskim promjenama.”- poručio je Hadžikadić.

Njegova kandidatura je dobra za BiH, jer birači imaju opciju i mogu birati i za, umjesto da su osuđeni na izbor protiv SDA ili protiv SDP ( Bakir protiv Denisa Bećirovića). Također, Hadžikadić je donio i novinu u BiH kroz formiranje predizborne koalicije i zajedničkih listi, s obzirom da će Koalicija Država imati zajedničke liste kandiata na svim nivoima u BiH. Mnogi analitičari i nezavisni mediji ovo su ocijenili kao veoma pozitivnu stvar u BiH i daju velike šanse za uspjeh pve Koalicije i njenih kandiata.

Očekuje se vruće političko ljeto i mnoga iznenađenja koja bi mogla konačno donijeti i promjene u BiH.