Strip album "Mix Comics" Ismeta Erdića promoviran u Cazinu

Povodom dvadeset pet godina umjetničkoga rada, Kulturni centar Cazin je upriličio promociju petoga strip-albuma „Mix Comics“ autora Ismeta Erdića-Erde i izložbu stripa i karikature ovoga umjetnika. 

To je bila četvrta i vjerovatno posljednja izložba i promocija na Kantonu. Prva izložba je bila za Dan općine Bužim 20. februara, druga u Bosanskoj Krupi u Gradskoj galeriji, treća u Bihaću u Gradskoj Galeriji i četvrta sinoć u Kulturnom centru u Cazinu. Promotori su bili Jusuf Bajraktarević i Ismet Kasumović. Recenzenti albuma su: prof.dr. Esad Bajtal, prof.dr. Haris Cerić, akademski grafičar Miralem Brkić i magistar književnosti Muhamed Zlatan Hrenovica.

Strip-album „Mix Comics“ kojem je prethodio album „Iskrivljeni svijet“, sadrži dvadeset radova edukativnog i humorističkog karaktera, karikaturni i realni. Riječ je o šarolikim sadržajima. Prva polovina albuma rađena je u realističnom stilu s blagom stilizacijom  a ostatak u karikaturalnom stilu. „Mix Comics“ je kompilacija Erdićevih radova koji daju pregled njegovog stvaralaštva u proteklih dvadeset pet godina.