Mještani rodnog sela Malčanskog berberina strahuju: Komšinica vidjela svjež blatnjav trag na ogradi

Sumnjaju da je došao do svoje kuće

Pripadnici policije i Žandarmerije 1. januara pretražili su okolinu kuće u kojoj je sam živio Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, zbog dojave da je viđen da u nju ulazi. Policajci su blokirali i okolna dvorišta, ali od Jovanovića nije bilo ni traga ni glasa, saznaje Blic.rs.

Spomenuti medij navodi da je na jednoj ogradi u blizini kuće Malčanskog berberina u četvrtak ujutro primijećen svjež blatnjav trag na ogradi, pa mještani sumnjaju da je Jovanović preskakao ogradu na putu ka svom dvorištu.

- Na ogradi se kod komšinice vidi svjež blatnjav trag, mora da je sinoć bio tu. Policija je u srijedu uvečer blokirala čitav kraj, bili su svuda s lampama u rukama, u dvorištu, ispred... Na tom mjestu gdje je viđen blatnjav trag nisu se peli policajci, mora da je on. Popeo se, pa odatle na krov, pa otišao ko zna gdje - priča jedna od komšinica za Blic.rs. 

Posljednji put Jovanović je potvrđeno viđen 29. decembra u susjednoj Pasjači kada je iskakao kroz prozor vikendice u kojoj je držao zatočenu Moniku. Od tada je bilo više prijava da je negdje viđen, ali nema potvrde da je to zaista bio on.

Policija reagira na sve dojave i provjerava sve na licu mjesta.

U Malči je na glavnoj ulici jučer bilo policije samo na glavnim punktovima, dok potraga traje u široj okolini ovog i svih okolnih sela u Svrljigu, ka Knjaževcu i Niškoj Banji.

- Pripadnici policije i Žandarmerije tragaju za Jovanovićem i danju i noću. Ima prednost što dobro poznaje teren, ali morat će napraviti grešku - kaže izvor za Blic.rs.