Mlada majka dobila upozorenje iz UKC-a Tuzla: “Traže da demantuje navode o lošem iskustvu sa poroda”

.
Pjevačica Dada Mešaljić podijelila je sa svojim pratiocima upozorenje koje je dobila iz UKC-a Tuzla u kojem se od nje traži da demantuje sve što je rekla protiv Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla.

 

Naime, Mešaljić se porodila tokom prošlog mjeseca, a nakon što je izašla iz bolnice, u javnost je iznijela nekoliko detalja sa poroda, kazavši da je ona još jedna u nizu žena koje su doživjele loše iskustvo u ovoj Klinici.

Prema njenim riječima, ali i dokazima koje je podijelila na društvenim mrežama, ljekarska komisija je preporučila Dadi da se porod izvrši carskim rezom, zbog njene konstitucije, međutim, to, kako ona navodi, nije ispoštovano, te je porođena prirodnim putem.

Pjevačica je mjesec nakon ove objave dobila uppzorenje iz UKC-a Tuzla, u kojem stoji da će cijeli slučaj završiti na Sudu ukoliko Mešaljić u roku od tri dana ne demantuje svoje navode.

Na story koji je pjevačica ranije objavila o svom iskustvu sa poroda, javio se veliki broj žena sa sličnim iskustvom, što je ona podijelila sa svojim pratiocima.

Naime dotični doktor umjesto da pruži podršku jednoj majci koja je po njenom svjedočenju doživjela horor na UKC Tuzla uputio je prijetnje pravnom tužbom.

Svim Tuzlacima je poznat odnos doktora i osoblja klinike za Ginekologiju UKC Tuzla prema pacijentima. Babice su arogantne, a poznato je da se istima ispod ruke daje između 30 i 50 KM mita da bi odradile što bolju uslugu pacijentima. Također je poznato da carski rez na ovoj klinici lako nećete dobiti te da isti košta 2000 KM. Dada Mešaljić je trebala biti porođena na carski rez jer je takvu odluku donio konzilij UKC Tuzla ali iz nekog razloga nije pa je preživjela pravu torturu.

Ispod komentara Igora Hudića mogli smo vidjeti desetine komentara osude na njegov ovakav istup kao i stotine komentara podrške ovoj mladoj majci.

Nedugo nakon objave komentar Dr Hudića je obrisan zbog brojnih osuda i zgražanja javnosti na to ko nam vodi najbitnije dijelove klinika i brine o našim potomcima.

 

Foto: Instagram