Mladenci svadbu pretvorili u humanu misiju: Umjesto raskošnog vjenčanja, uručili pakete za 62 porodice (FOTO)

Rijad i Tatjana Merdžanić su mladi bračni par iz Sarajeva koji su svoje vjenčanje odlučili održati na neobičnom mjestu – u prostorijama Crvenog križa Novo Sarajevo.

Iako su, kao i mnogi mladi parovi, mogli sebi priuštiti vjenčanje u nekom hotelu ili otmjenijem restoranu, Rijad i Tatjana odlučili su svoj veliki dan posvetiti onima kojima je pomoć najpotrebnija, prenosi Avaz.ba.

- Novac koji bismo dali za organizaciju ceremonije odlučili smo da doniramo u dobrotvorne svrhe - izjavili su Merdžanići.

Tako su mladenci i njihovi gosti uručili pakete za 62 porodice – korisnike kuhinje za podjelu toplih obroka Trg heroja.

- Nismo se željeli hvaliti, ali svakako, ako ovo nekome može biti inspiracija da učini dobro djelo, bit će nam drago - rekla je kratko Tatjana Merdžanić.

Naime, pozvali su porodicu i prijatelje da s njima podijele svoje veselje, ljubav i najradosniji dan tako što će učestvovati u njihovoj maloj akciji sreće, te umjesto kupovanja poklona ili cvijeća, na taj način dati svoj doprinos onima kojima to zaista treba.

Tatjana je naglasila da su se za ceremoniju u ovim prostorijama odlučili zbog rada Envere Ožegović, koja se zalaže za svaku osobu.

- Enveru Ožegović iz CK Novo Sarajevo dobro poznajemo i znali smo da će pomoć stići do onih kojima je najpotrebnija - kazala je.

Na kraju razgovora istaknula je da su imali ogromnu podršku prijatelja, rodbine, članova porodice, te da su volonteri Crvenog križa Novo Sarajevo organizirali besprijekornu svadbenu zabavu.