Mladi izašli na ulice da "brane Vučića" za dnevnice od hiljadu dinara: Nosili transparent "Predaja nije opcija"

asd
Od građana ništa manje nisu bili zbunjeni ni učesnici šetnje

Sinoć je u Srbiji nekoliko stotina srednjoškolaca, mahom sakrivnih ispod kapuljača, prodefilovalo Novim Sadom u šetnji izvijesne “Unije mladih Novi Sad”, prateći maskiranog barjaktara koji je na čelu kolone vijorio zastavu sa likom Aleksandra Vučića.

Okupljeni nisu imali nikakve zahtjeve, osim onog sa transparenta “Predaja nije opcija”, mada niko od njih nije znao da objasni ko to napada i kome se neće predati.

Od građana ništa manje nisu bili zbunjeni ni učesnici šetnje, za koje se ispostavilo da su za dnevnice od 1.000 do 2.000 dinara, u zavisnosti od destinacije, “spontano” doveženi na ulice “da brane Vučića”, prenosi Nova.rs.

Većina njih je i dalje imala školske ruksake na leđima, a kolonu su “obezbjeđivali” mladići u crnim duksevima sa kapuljačama i maskama ili maramamama preko lica.

Njihov zadatak je bio da ne dozvole osipanje učesnika i da se pobrinu da za dobijenu dnevnicu maloljetnici odšetaju do kraja, umjesto da pobjegnu u usputne tržne centre i kafiće.

Šetnja je simbolično počela na Limanu, gde je mašinerija SNS izgubila par mjesnih zajednica od nezavisnih kandidata što im se, očigledno, ne oprašta.

Mada Vučićeva stranka nije zvanično preuzela odgovornost za organizovanje skupa, a samim tim ni za zloupotrebu maloljetnika, bilo je očigledno da izopačenim “defileom SNS mladosti” upravljaju prvi ljudi novosadskog SNS, piše Nova.rs.