Mladi momak iz Cazina niže razne uspjehe u rukometu

.

Naš portal Cazin.net redovno piše o mladim i talentiranim ljudima koji žele poboljšati sebe i društvo oko sebe. 

Upravo takvu jednu priču smo spremili i sad. U nastavku možete pročitati o kojem je momku riječ.

"Moje ime je Eldar Kajtazović imam 17 godina i treniram u rukometnom klubu Krajina Cazin. Od svoje pete godine sam aktivno u sportu, doduše ne samo u rukometu već i u nogometu. Kao svako dijete koje voli sport na prvu sam se zaljubio u nogomet i rekao sam sebi da želim trenirati. Tako su započeli moji prvi sportski koraci.

Trenirao sam vrijedno sve do trenutka dok se nogometna sekcija u kojoj sam bio nije ugasila. Nažalost napravio sam stanku od dvije godine kad bukvalno ništa nisam trenirao.

Nakon toga odjednom se pojavi sekcija rukometa koja me jako zainteresirala i odlučio sam da se upišem. Na prvu mi se i nije baš svidjelo jer do tad nisam znao kakav je to zapravo sport.

Nakon mjesec dana uvježbavanja i rada dobio sam i svoju poziciju odnosno desno krilo. Ta mi je pozicija izuzetno odgovarala i radio sam sve da budem što bolji, međutim...

Pored igranja, kad na treningu nije bilo golmana ja sam volio stati između stativa i okušati se kao golman ali samo ponekad. Nakon nekog vremena došao je trenutak da nikako nije bilo golmana u našoj sekciji pa me tadašnji trener pitao da li želim da budem golman i bez razmišljanja sam to prihvatio.

Tako je krenula moja karijera kao rukometni golman."

.

 

 

 

 

"Prošao sam sve omladinske škole rukometnog kluba Krajina Cazin i došao sam do seniorskog tima u kojem i danas nastupam.

Nije bilo lako prilagoditi se seniorskom timu ali sam na kraju uspio. Svaki posao u životu ima svoje prepreke preko kojih moramo preći ali ne smijemo odustajati,to mi je najbolje pokazao seniorski tim.

Moj životni moto je nikad ne odustaj i doći ćeš do svoga cilja. Trudim se da budem sve bolji i bolji i da jednog dana stanem između stativa za rukometnu reprezentaciju BiH.

Pored svih obaveza na zahtjev rukometnog kluba Krajina Cazin prihvatio sam da pokrenem rukometne sekcije u Pećigradu i Skokovima te se nadam i uspješnim rezultatima kao trener.

Za svoj dosadašnji uspjeh želim da se zahvalim svojim trenerima."

#Srce na parket!!! #Krajina!!!

Portal Cazin.net uvijek podržava ovakve talente i ambiciozne ljude koji žele postići nešto u svojim životima, a nadamo se da će Eldar postići u sportu ono šta želi. Ovakvim pričama naš portal želi motivisati i druge mlade momke i djevojke da se bave sportom i žive zdravo.