Mladi pjevač dao otkaz u fast foodu, želi se posvetiti muzičkoj karijeri

mario
Marko Bošnjak, pjevač izvanredih vokalnih sposobosti, kojeg smo zapamtili još kao dječaka, prošle godine je ostavio snažan dojam na Dori, hrvatskom takmičenju za Eurosong sa pjemom "Moli za nas", sa kojom je osvojio 2. mjesto. Iako se aktivno bavi muzikom, što dokazuju i nove pjesme i spotovi koje je objavio ove godine, Marko se nedavno našao u centru pažnje kada je izjavio da radi u jednom zagrebačkom fast foodu.

Naime, ove se godine stigao iz Berlina, u kojem studira na BIMM institutu, smjer muzički biznis, doslovno preko noći odlučio vratiti u Zagreb gdje je radio kao pomoćni radnik u jednom zagrebačkom fast foodu na Črnomercu – na blagajni i po potrebi prao podove jer, kako je rekao – treba zaraditi za život i režije.

Sada je odlučio dati otkaz.

“Prestajem raditi u fast foodu, tačnije, radim još samo dva dana tamo. Uglavnom, odlučio sam da više neću raditi tamo jer sam shvatio da mi se trebaju neke druge prilike otvoriti i da trebam svo vrijeme posvetiti muzici jer jedino tako se može nešto izroditi iz svega toga”, rekao je za Story, prenosi Index.hr.

Dodao je da planira objaviti album do kraja ove godine i da ulazi u studio kroz dvij, tri sedmice.

“Zatvorit ću se ovo ljeto tamo i raditi posvećeno. Bitno mi je da utječem i ja autorski na sve stvari i to je to.Malo me to sve skupa iznenadilo jer ne znam otkad je postalo sramotno raditi i otkad je to postala priča za naslovnice. U svakom slučaju, smatram da je svaki pošten posao dobar posao i nemam što drugo za reći osim da je to sve bilo malo preuveličano, ali ne zamjeram nikome ništa”, zaključio je.

Podsjećamo, u aprilu je objavio novu pjesmu pod nazivom “Sama”. Bošnjak je postao poznat još kao 11-godišnji dječak iz Prozor-Rame kada je učestvovao u Pinkovim zvezdicama i oduševljavao žiri iz kruga u krug. Sada 18-godišnjak, korača velikim stopama ka uspješnoj muzičkoj karijeri.