Mladić iz Gračanice uhapšen zbog ubistva snahe

Lisice
Dvadesetsedmogodišnji muškarac inicijala G. S. iz Gračanice uhapšen je zbog sumnje da je dan ranije u naselju Varoš ubio svoju snahu 44-godišnju S. S., potvrđeno je za Klix.ba.

 

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da je G. S. jučer predat nadležnom kantonalnom tužiocu uz izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prouzrokovanja smrti iz nehata u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

 

Kao što smo već i objavili, ubistvo se dogodilo u ponedjeljak uvečer oko 18:45 sati, a policija je na mjesto događaja izašla nakon prijave da su se čuli jauci i galama. Smrt S. S. konstatovao je ljekar službe hitne medicinske pomoći.

 

Kako nezvanično saznajemo, prilikom dolaska na mjesto događaja članovi porodice su policiji dali izjave koje nisu bile toliko logične, zbog čega se posumnjalo da je riječ o ubistvu.

 

Detaljnim provjerama utvrđeno je da je za njenu smrt najvjerovatnije odgovoran G. S. koji je nakon potrage uhapšen.

 

Inače, S. S. bila je snaha uhapšenog G. S., a policija je pored ubijene žene pronašla i pištolj kojim je počinjeno ubistvo.