Mladić kojem je preminuo otac objavio historiju liječenja i demantovao Vučića i Lončara: Režimski mediji ga prozvali huliganom

.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da poznati slikar Đurić nije umro usljed nedostatka respiratora.

 

Potresan snimak mladića Petra Đurića, sina pokojnog slikara Ljubiše Đurića iz Majdanpeka, koj je rekao da je njegov otac umro zbog nedostatka respiratora "zapalio" je društvene mreže, a izazvao i paniku među pristalicama režima.

Orkestrirani napadi medija u Srbiji ne prestaju, a sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je riječ o huliganu, a ne o mladiću kom je otac preminuo jer nije bilo uslova u bolnici.

 

- Nije bilo respiratora, ni da danas nisam dobio rezultate testova da je umro od korone. Nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da ih mi poklanjamo. Ćale, ovo je za tebe, znam da bi bio ponosan - kazao je Đurić, a njegovo obraćanje postalo je simbol građanskih protesta. 

 

Nakon što je Petar Đurić izgovorio ove riječi, krenuli su napadi. Prije svega režimski mediji su objavili da je u pitanju huligan, da je pravio incidente u školi, maltretirao profesore i kačio na društvene mreže, a voditelj Pink-a je u emisiji uživo izvjestio kako je Petar "snimao golog sopstvenog oca i pokazivao drugarima".

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da poznati slikar Đurić nije umro usljed nedostatka respiratora.

 

- U KBC Zemun imamo 75 respiratora, nikada više od 30 se ne koristi. Tretiran je po protokolima, ali nije dalo rezultate - naveo je ministar Lončar.

 

O izjavi mladića govorio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U međuvremenu, Đurić je objavio papir sa historijom lečenja gdje piše da se čeka slobodno mjesto u respiratornom centru i tako demantovao i Lončara i Vučića.