Mladić koji je odveo u smrt tri djevojke i ranije divljao na cesti

Javnost u Bosni i Hercegovini šokirala je stravična prometna nesreća u kojoj su tri djevojke, Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), izgubile život.

Tinejdžerice su poginule nakon što se u petak oko 18.25 sati BMW X5 koji je vozio njihov prijatelj Almir Ejubović (20) velikom brzinom zabio u metalni stup na autocesti A-1 u Butilama. Kazaljka je pokazivala da je mladić vozio čak 244 kilometra na sat!

U automobilu je bila još i Ajla Oruč (18), sestra poginule Lejle koja se bori za život. Vozač Almir Ejubović zadobio je prijelom kralješka lumbalnog dijela kralježnice i nosne kosti te se nalazi u bolnici van životne opasnosti.

Kako pričaju rođaci obitelji, mladić je došao po djevojke kako bi izašli u grad na kavu proslaviti rođendan Ajle Oruč, piše Dnevni avaz.

Automobil koji je 20-godišnjak vozio vlasništvo je njegova oca i nije bio registriran. Na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registracijske oznake, a vozilo je prije nesreće bilo na prodaji. Mladić je tek nedavno položio vozački ispit te još nije niti podigao vozačku dozvolu tako da je bez nje vozio.

Profesor koji je predavao poginulim djevojkama kaže kako je 20-godišnjak poznat po svojoj vožnji.

– Divljao je kroz selo i prije nesreće. Da su ga bar tada zaustavili… – kazao je profesor Ferid Ramić.