FHMZ: U srijedu i četvrtak moguća promjena vremena

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno vedro. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina, a u srijedu se očekuje sunčano vrijeme, dok su poslije podne mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren u Posavini sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od 13 do 19, na jugu od 18 do 24, a dnevne od 30 do 36 stepeni. 

U četvrtak vrijeme će biti sunčano uz povišene temperature. Poslijepodnevni lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i istočnim područjima Bosne. Jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra i gradom je moguće na sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 30 do 36 stepeni, prenosi N1.

U petak vrijeme će biti sunčano. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 28 do 34 stepena. 

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 16 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 30 do 37 stepeni Celzijusa.