Monstrum iz Solina dobio 50 godina zatvora, to je najviša kazna u Hrvatskoj dosad

Solin
Monstrum iz Solina, 26-godišnji Luka Juretić, osuđen je na 50 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja 92-godišnjeg Vicenca Uvodića te pokušaja teškog ubojstva 87-godišnje Senke Uvodić.

 

Zločin se odigrao koncem januara 2019. godine u Solinu, kada je mladić, inače susjed dva sprata iznad stana bračnog para u poznim godinama, došao na vrata tražiti brašno za palačinke pa onda brutalno batom za meso ubio starca i gotovo ubio staricu. 

Kako je naglasila tužiteljica u završnoj riječi, na prijevaran način je postigao da mu Senka otvori vrata te kada mu je okrenula leđa, izudarao je čekićem i batom za meso po glavi. Dok je starica ostala ležati u lokvi krvi, pretvarajući se mrtva, mladić je napao njenog supruga te ga usmrtio s ukupno 13 udaraca po glavi, a na kraju ga je nožem ubo u abdomen, od čega je 92-godišnjak preminuo na mjestu.

Iz stana je uzeo ručni sat, nešto zlatnog nakita, nešto kovanica te čokoladice, upaljače i spajalice, ne sluteći da je Senka Uvodić živa. Upravo je starica susjedu, do kojeg je nekako dopuzala pozvavši pomoć, kazala: "Ovo mi je Luka napravio." Nažalost, preminula je dva mjeseca nakon ovog brutalnog napada.