Monstrum koji je pretukao tinejdžerku u Zadru htio pobjeći u BiH?

Darko Kovačević, monstrum koji je prije sedam dana pretukao 18-godišnju djevojku u Zadru, nakon brutalnog premlaćivanja, htio je pobjeći u Bosnu i Hercegovinu.

Darko Kovačević, monstrum koji je prije sedam dana pretukao 18-godišnju djevojku u Zadru, nakon brutalnog premlaćivanja, htio je pobjeći u Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj 31-godišnji Kovačević zvani Daruvarac je, inače poznati zadarski kriminalac, 18-godišnjakinju je tukao šakama i nogama, a kako pokazuje snimak s nadzornih kamera, nesretnu je djevojku udarao nogom u glavu dok je bespomoćno ležala na podu kafića na zadarskoj Meladi. Slomio joj kosti lica, nos, izbio zube, a djevojka je dobila 20 šavova na licu.

Neposredno nakon iživljavanja na tinejdžerkom koja se nije ni pokušavala braniti, a prije dolaska policije, Kovačević je iza 22 sata pobjegao iz Zadra. Od plana da pobjegne u Bosnu i Hercegovinu očito je ipak odustao jer se sljedeće jutro vratio u Zadar gdje ga je policija uhapsila oko 10 sati.

Majka djevojke jučer je teško optužila zadarsku policiju.

-Darko, čovjek koji je prebio moju kćer, njihov je druker. Nije ovo prvi put da je prebio neko dijete i to se zna, a policija ne poduzima ništa. Sramotno je da se u kafiću zataškavao cijeli slučaj. U kafiću je bio i A. K., dobar prijatelj i kum Darka, koji ga cijelo vrijeme štiti.

Kad je Darkov prijatelj i kum A. K. došao u toalet nakon što je moja kćerka premlaćena u prostoru kafića, on je zatvorio vrata i otišao pojačati muziku u kafiću kako se ništa ne bi čulo. Nakon toga ju je Darko nastavio mlatiti, a Ante je sve zataškavao. U međuvremenu je A. K. prao krv iz kafića kako bi sve prikrili - rekla je majka pretučene tinejdžerke za RTL.

Majka tvrdi i da je vlasnik kafića pokušao sakriti snimke s nadzornih kamera koje su kasnije objavljene na YouTube, ali su na njenu molbu naknadno uklonjene.

No, nije bilo govora o skrivanju snimaka. Policija je izuzela cijeli snimak koji traje više od pola sata. Na YouTubeu je bio objavljen video od minutu i pol u kojem su isječci brutalnog premlaćivanja. Snimak bi trebao biti krunski dokaz protiv Kovačevića na suđenju.

Kovačević se tereti za dva krivična djela - nanošenje teških tjelesnih povreda i prijetnju djevojci. Za to bi mogao dobiti do pet godina zatvora. Kako neslužbeno saznajemo, u DORH-u se razmišljalo da se divljaka tereti za krivično djelo pokušaja ubistvo no težina povreda jednostavno nije odgovarala tom krivičnom djelu.

Pranje krvi, koje je potvrdila policija, u ovom se slučaju vjerojatno neće se tretirati kao prikrivanje dokaza. Naime, krv nije bila u potpunosti očišćena, a bilo ju je po gotovo cijelom kafiću. Policija je odmah znala ko je počinitelj pa ovdje krv, koja je obično važna za utvrđivanje identiteta počinitelja, ovdje ni nije bila presudna.

Policajci pronašli slomljeni umiovaonik

Policija i DORH nisu utvrdili da je vlasnik pojačavao muziku i tako prikrivao brutalno premlaćivanje.

Policija doista jest pronašla slomljeni umivaonik u kupaoni, no kako tamo nema nadzornih kamera, nije utvrđeno je ga Kovačević slomio tako što je lupao djevojčinom glavom u njega kao što se moglo čuti u prvim informacijama o događaju.

Na snimcima se vidi da je nekoliko ljudi koje je u trenutku brutalnog premlaćivanja u nekoliko navrata odgurivalo i smirivalo monstruma, no on nije prestajao udarati bespomoćnu djevojku.

Više od 40 prijava protiv Kovačevića

Teza da se štiti Kovačevića ipak je prilično upitna jer je, saznajemo, policija protiv njega podnijela više od 40 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, a za neke je i osuđen. No pitanje je koje treba usmjeriti prema sudstvu, zašto je unatoč svemu tome slobodno šetao Zadrom, a onda i pretukao mladu djevojku,

Ostaje u zatvoru

Kovačević do daljnjega ostaje u zatvoru.

- Državno odvjetništvo Hrvatske je za Kovačevića tražilo istražni zatvor i u tome smo uspjeli. Provodimo dokazne radnje i ukoliko one ne završe u roku 30 dana koliko je određen istražni zatvor, DORH će sigurno tražiti produljenje istražnog zatvora dok se ne prikupe svi dokazi. Općinsko državno odvjetništvo će sigurno tražiti da on bude u zatvoru do podizanja optužnog akta i nakon toga - rekao je za Index općinski državni advokat Ivica Škara.