Morbidna reklama za mladence: U Maglaju omčom pozivaju da se baš kod njih 'objesite'

I ugostitelji će učiniti sve da bi pridobili pažnju, namakli koju marku više. No da li je uvijek i loš marketing, dobar marketing?! Ovo, nažalost, ima samo u Bosni!

Na ovakav način sigurno ne. Jer nakon što je ovakav bilbord osvanuo pored jednog motela kod Maglaja, izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama.

Istina, u narodu će se za one koji su se odlučili za zajednički život, šaljivo reći da su se "objesili". Ali na takav način komunicirati u javnosti, pa još na ovakav način, više je od morbidnog, prenosi Hayat.

Da zlo u ovom slučaju bude veće, "domišljati" ugostitelj aminovao je da se na reklamu za iznajmljivanje prostora za svadbena veselja stavi i omča... vjerovatno da bi naivnima pojasnio kako se treba objesiti.

Ako je bio cilj izazvati malo humora ovom omčom i takvim tekstom, autor ovakve reklame je poodavno izgubio smisao za humor. 

Zar se moglo na crnji način obilježiti nečiji jedan od najsretnijih dana u životu?! Istina nedostaje još: "Dobit ćete gratis sobu da se objesite kako treba"!

Ovo, nažalost, ima samo u Bosni!