Morski pas ubio ženu 18 metara od obale u SAD-u. Svjedok: Voda je bila puna krvi

Amerikanka
VELIKA bijela psina je u američkoj saveznoj državi Maine napala i ubila ženu na samo 18 metara udaljenosti od obale.

 

Julie Holowach (63), koja je nedavno otišla u mirovinu, plivala je u ponedjeljak u blizini otoka Bailey kada ju je napao morski pas. Radi se o drugom napadu morskih pasa ikad zabilježenom u Maineu. Naime, ta vrsta morskog psa obično ne dolazi u to područje zbog hladnije temperature vode.

Holowach je u trenutku napada zajedno sa svojom kćeri plivala na samo 18 metara udaljenosti od obale u blizini uvale Mackerel. Njena kći nije ozlijeđena, piše BBC.

"Odjednom počela vikati upomoć"

Njihov susjed Tom Whyte rekao je novinarima kako je vidio napad iz svog ureda koji gleda na uvalu.

"Vidio sam kako se kupa i veseli, no onda je odjednom počela vikati upomoć. U jednom trenutku je Julie potonula. Izgledalo je kao da ju je netko povukao na dno. Zatim je njena kći počela plivati prema njoj“, ispričao je Whyte.

Drugi svjedok ovog tragičnog događaja kazao je za Press Herald kako je "voda bila puna krvi". U pomoć ženama došla su dva kajaka koja su ih izvukla na obalu. Stigla je i hitna pomoć, ali je Julie Holowach ubrzo proglašena mrtvom.

Velika bijela psina

Lokalni dužnosnik je priopćio kako su stručnjaci prema dijelu zuba pronađenom na mjestu događaja utvrdili da ju je napala velika bijela psina.

Holowach je plivala u ronilačkom odijelu, a njezina kćer smatra da ju je morski pas zbog toga vjerojatno zamijenio za tuljana. Naime, u zadnjih par godina velike bijele psine uočene su ljeti na području Mainea gdje prebivaju tuljani.

Jedini takav prijašnji napad u toj državi dogodio se 2010. godine kada je morski pas napao ronioca, no u tome incidentu žrtva nije zadobila nikakve značajne ozljede.