Motorista bježao od policije, pa izletio sa ceste

motorista
U jednom trenutku je vozio 200 kilometara na sat

 

Jedan motociklista je, jureći brzinom većom od 100 kilometara na sat projurio pored policijskog presretača. To je bio signal patroli u vozilu da krene u potjeru za njim, upalivši rotacijsko svjetlo i sirenu. Međutim, motociklista se oglušio o signaliziranje policije i počeo je povećavati brzinu, udaljavajući se od presretača.

U jednom trenutku policija je izmjerila brzinu motocikla koja je varirala između 190 i 200 kilometara na sat. Kako ne bi ugrozili ostali saobraćaj, patrola je odlučila smanjiti brzinu i nastaviti vožnju u pravcu u kojem se odvezao motociklista. Naime, uočili su da je na jednoj petlji sišao sa autoputa.

Međutim, nedaleko od petlje, policija je vidjela da se dogodila saobraćajna nesreća. Motociklist "trkač" je sletio sa ceste. Tom prilikom je zadobio teže tjelesne povrede. S obzirom na brzinu kojom je vozio slobodno se može reči da je dobro prošao, jer je "zaradio" samo lom noge.

Sve se događalo na autoputu kod Rijeke, u Hrvatzskoj, na dionici od tunela Sveti Kuazm do petlje Hreljin. Motociklista je zbrinut u KBC Rijeka.