Mousavi: Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju

Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju protiv njega, javila je u subotu poluzvanična novinska agencija Tasnim, pozivajući se na portparola ministarstva vanjskih poslova Abbasa Mousavija.

- Nećemo dopustiti nikakva kršenja iranskih granica. Iran će se odlučno suprotstaviti svakoj agresiji ili prijetnji Amerike - izjavio je on za Tasnim. 

Napetosti između Teherana i Washingtona su buknule od četvrtka kada je iranski projektil uništio izviđački bespilotni avion U.S. Global Hawk. Teheran tvrdi da je dron oboren iznad njegove teritorije, a Washintgton navodi da se to desilo u međunarodnom zračnom prostoru. 

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak da je otkazao naređenje o vojnom napadu u kome bi moglo poginuti i do 150 ljudi, u znak odmazde za obaranje američkog drona bez ljudske posade, i nagovijestio da je otvoren za razgovore s s Teheranom, prenosi N1.

- Bez obzira kakvu god odluku oni (Amerikanci) donesu, mi nećemo dopustiti kršenje teritorijalnog integriteta Islamske Republike Iran - kazao je Mousavi, prenosi Reuters.