Muftija Kudić posjetio Udruženje “I mi postojimo”

muftija kudic
Muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić u sklopu svoje ramazanske posjete Medžlisu Islamske zajednice Velika Kladuša, posjetio je Udruženje roditelja djece i mladih sa posebnim potrebama “I mi postojimo”. Muftiju Kudića zajedno s glavnim imamom kladuškog Mežlisa Ismetom ef. Mustedanagićem u prostorijama udruženje ugostilo je nekoliko članova, te predstavnice Udruženja Naila Dolić i Azra Hilić – Huskić.

 

Razgovarano je o aktivnostima Udruženja, i tom prilikom je istaknuto da je ovo udruženje jedino ovakvog tipa na području kladuše općine. Naila Dolić, predstavnica Udruženja se zahvalila muftiji Kudiću na posjeti i podršci koju pruža udruženju i djeci sa poteškoćama u razvoju, te je istakla odličnu saradnju sa Islamskom zajednicom.  “Počašćeni smo ovom posjetom. Naše udruženje sa Islamskom zajednicom ima intenzivnu saradnju. Islamska zajednica u Australiji nam od početka pomaže u realizaciji brojnih naših projekata, a naš Medžlis nam je više puta pružio podršku. Tako smo dogovorili da prostor kojeg su nedavno otvorili za potrebe Mreže mladih, koriste i naša djeca za radionice i edukacije. To nam puno znači jer poznato je da su prostorije našeg Udruženja dosta skučene. I ova posjeta cijenjenog muftije pokazuje da Islamska zajednica ima poseban senzibilitet prema djeci sa poteškoćama u razvoju. ” – istakla je predstavnica Dolić.

“Iskreno sam počašćen što sam danas došao u ovo udruženje i što sam imao priliku upoznati se sa problematikom i izazovima populacije s kojom radi ovo udruženje. Ova djeca su zaista veliki borci, heroji svoje generacije i naša prilika da brigom o njima steknemo Božije zadovoljstvo i olakšamo njima i njihovim roditeljima. Briga o njima je naša individualna i kolektivna obaveza i svako u našem društvu mora imati osjećaj empatije i spremnosti da pomogne ovu djecu i ljude koji direktno brinu o njima. Naša podrška njima neće izostati.” – poručio je muftija Kudić. Prilikom posjete muftija Kudić je Udruženju „I mi postojimo“ uručio prigodnu donaciju.