Muftija Kudić u radnoj posjeti Cazinskoj medresi

.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa rukovodiocima Službi Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžićem i Sabahudin-ef. Begićem, boravio je u radnoj posjeti medresi "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu i tom prilikom se susreo sa upravom škole, nastavnim osobljem i učenicima.

"S obzirom da je školska godina krenula prije nekoliko dana, kao i svake godine na početku školske godine upriličimo radnu posjetu medresi, gdje zajedno sa upravom, nastavnim kadrom i učenicima razgovaramo o izazovima koji stoje pred nama, te o problematici s kojom se susreće medresa, kao jedina ovakva odgojno-obrazovna ustanova na području našeg muftijstva. Smatram da je ključno polazište sviju nas snažna motivacija za ono što radimo. Ako imamo veliku motivaciju da učimo, poučavamo i brinemo o onima ko sudjeluju u odgojno-obrazovnom procesu, onda su rezultati neminovni i uspjeh zagarantovan. Mi vjernici bi trebali pokazati još veći motiv, jer znamo da pored ovosvjedskih dobara koje stičemo trudom, nagrada na budućem svijetu također neće izostati. Učenicima sam poručio da imaju sve potrebe uvjete da budu najbolji i da se ne zadovoljavaju prosječnim uspjehom, jer onaj ko upiše medresu treba u svemu biti nadprosječan i najbolji." - poručio je muftija Kudić, čestitajući učenicima, roditeljima i nastavnicima početak nove školske godine.

Muftija Kudić je održao sastanak i sa nastavnicima medrese, kojima se zahvalio na predanom radu, zalaganju i trudu, te su zajedno razgovarali o modalitetima što kvalitetnijeg odgojnog rada u medresi i pripremi učenika za ono što odluče biti u budućnosti.

Direktor medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu prof. Zuhdija Handanović, zahvalio se muftiji Kudiću i njegovim saradnicima na posjeti i veoma plodonosnoj diskusiji koju su vodili u cilju unapređenja nastave i odgojno-obrazovnog procesa u medresi.

"Naša medresa, kao i ostale medrese, raspolaže odličnim materijalnim uvjetima i zadovoljni smo sa onim što imamo na raspolaganju. Ono što treba stalno unapređivati jeste odgojno-obrazovni rad i tražiti metode i načine kako odgovoriti na savremene izazove s kojima se suočavaju naši učenici, ali i društvo u cjelini. Predstavili smo cijenjenom muftiji obnovljen dio internata u kojem su smješteni novi učenici ove godine. Naravno, intenzivno ćemo raditi na unapređenju uslova kako bi medresa zadržala status najpoželjnije srednje škole na našem području. Zahvalan sam što u našem muftiji i njegovim saradnicima imamo veliku podršku i pomoć u svemu onome što radimo." - izjavio je direktor Handanović.