Muhabet sa Razom u Cazinu: Predstavljena knjiga "Leptir" autorice Razije Čolaković

Promotorica knjige Alma Taletović govorila je o nastanku knjige i njenoj važnosti za sve žene, posebno žene pod hidžabom, dok je autorica pojasnila simboliku određenih elemenata vezanih za knjigu. 

- Hvala mojoj Krajini što su me u ovolikom broju podržali, Gradska biblioteka je bila mala za sve... Hvala vam, ponosna sam što sam žena iz Krajine, kratko je izjavila za Cazin.NET Razija, oduševljena posjetom promocije u rodnom gradu.

razo

Razija Razo Čolaković rođena je Cazinjanka, a ljubav ju je odvela u jedno mjesto blizu Banja Luke. Već godinu dana živi u Brčkom, gdje je danas sretno udana.

Završila je Medresu “Džemaluddin ef. Čaušević” u Cazinu. Pažnju šire javnosti privukla je prije svega Facebook stranicom pod nazivom Muhabet sa Razom, gdje na sebi svojstven, poseban, narodu blizak, ali često i humorističan način piše o svakodnevnim životnim pojavama. Snimila je i kratki film "Nafaka", koji govori o stanju pokrivene djevojke koja je odbijena na konkursu za posao zbog hidžaba (mahrame) koji nosi. 

razo


(Cazin.NET; Foto: Vahid Ponjević)