MUP RH demantirao slučajeve zaraze kod policajaca koji rade s migrantima

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske je demantiralo navode predsjednika Nacionalnog sindikata policije Nikole Kajkića kako se među pograničnim policijskim službenicima koji su u kontaktu s migrantima pojavila epidemija zarazne bolesti "crveni vjetar".

Nakon što se u javnosti danas pojavilo priopćenje kojega potpisuje predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikole Kajkića, u kojem se tvrdi da se sindikatu javilo više policajaca koji su u doticaju s migrantima na hrvatskim granicama ili u prihvatnim centrima, a koji su oboljeli od zarazne bolesti „crveni vjetar“ uslijed fizičkog kontakta sa zaraženima, kao i da MUP Hrvatska zataškava ovu pojavu, MUP je demantirao navode.

"Ministarstvo unutarnjih poslova kao niti Ravnateljstvo policije ne raspolažu saznanjima o pojavi navedene bolesti, a kamoli da postoji epidemija među policijski službenicima i službenicama koji rade na poslovima pojačanih aktivnosti suzbijanja nezakonitih migracija, odnosno suzbijanja krijumčarenja ljudi", priopćeno je iz MUP-a RH.

MUP navodi da je ipak zatražena žurna provjera ustrojstvenih jedinica Ravnateljstva policije te svih policijskih uprava, javlja AA.

"Nakon obavljene žurne provjere, odnosno zaprimanja informacija s terena, odlučno demantiramo i izvješćujemo javnost kako među navedenim policijskim službenicima i službenicama nismo evidentirali slučajeve zarazne bolesti 'crveni vjetar', a koji bi bili uzročno-posljedično vezani za obavljanje ranije navedenih operativnih zadaća", priopćava MUP Hrvatske.