Muriz Memić: Ta trojica vrhovnih konja ovo su napravili mom Dženanu

Ponovljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića, počelo je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinio prvostepenu oslobađajuću presudu Kantonalnog suda.

Otac stradalog mladića Muriz Memića kazao je nakon današnjeg suđenja da je „ovo sramota, grehota i haram šta je Vrhovni sud uradio.“

„Ta trojica vrhovnih konja Emir Neradin, Slavko Marić i Dragan Čorlija ovo su napravili mom Dženanu. Ne daju mi da se smiri dijete”, počeo je svoje obraćanje okupljenim novinarima otaca Dženana Memića.

Pogledajte njegovu izjavu…

Vrhovni sud FBiH donio je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženih – Ljube Seferovića i Bekrije Seferovića, kojim je djelimično uvažena žalba tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, te ukinuta presuda Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) od 16. jula 2018. godine i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Prvostepena presuda Kantonalnog suda u Sarajevu ukinuta je zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Novinarima se danas obratio i advokat porodice Memić Ifet Feraget, kojeg su novinari pitali zašto ne otkrije ime Dženanovog ubice, ako tvrdi da zna o kome se radi…

Vrhovni sud FBiH je naložio prvostepenom sudu da u ponovnom suđenju naredi obavljanje novog saobraćajnog vještačenja nad izvedenom dokazima, a koje vještačenje će biti povjereno timu vještaka iz te oblasti ili fakultetu za saobraćaj, te izvede i druge dokaze za koje nađe da je potrebno, pa će nakon tako provedenog postupka i na osnovu tako izvedenih dokaza donijeti na zakonu zasnovanu presudu.

Dvadesetjednogodišnji Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016. godine nakon teških povreda koje je zadobio sedam dana ranije (8. februara) dok je s djevojkom šetao Velikom alejom na Ilidži.