Muriz Memić: Znam ime Dženanovog ubice, ali ga neću reći, neka to uradi Dalida

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u popodnevnim satima, tačnije od 18 sati održavaju se protesti porodice ubijenog mladića Dženana Memića. Ovi protesti svojevrsna su reakcija porodice Memić nakon što je Vrhovni sud FBiH prihvatio žalbu Tužilaštva KS na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su se teretili za “izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja”.

Ispred Pozorišta je nekoliko stotina građana koji daju podršku porodici u njenoj borbi za pravdu.

„Već 18. put ukazujem na kriminal. Saobraćajna nesreća se nije desila. Dalida Burzić je kriminalac, Ševal Kovačević je kriminalac! Ustavni sud, Vrhovni sud. Kome više šta reći, oni ne odustaju, ali ne odustajem ni ja idemo do kraja.
Sanjao sam sinoć Dženana pita me je: „Jaro što te to nema“. Uskoro ću doći, ja ću ovo završiti sigurno. Dženan je ubijen, znam ime ubice, ali ga nikad neću reći. Pitajte advokata zašto. Nek to urade institucije i Dalida Burzić. Ja ću preuzeti pravdu u svoje ruke, meni nije žao umrijeti, jedva čekam da se sastanem sa Dženanom“, poručio je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, piše Patria.

Kada je riječ o ponovljenom suđenju Memić kaže:

„Sve na početak, zašto. I baš za saobraćajnu nesreću koje nema. Ja dajem svoje imanje, imanje brata i Ferageta Ifeta da demantuje dotora Kulovića koji je kazao da nije bilo nesreće. Ja želim da kroz zakone i dokaze koje sam im dao urade posao. Znamo istinu ne možemo je sakriti. Nisam kukavica, nek ove kukavice izađu pred mene. Ja se nikoga ne bojim i ne žalim umrijeti“, dodaje Memić.

Iako su kako kaže, druge strake u finalu na Vrhovnom sudu odradile posao, i dalje smatra da je SDA uradila najveći dio „posla“ da zataška ova slučaj, javlja Patria.

Na proteste su došli i članovi grupe Pravda za Davida kao i majka ubijenog Davida Dragičevića Suzana Radanović.
I otac nastradale Selme Agić, Amir, je na protestima.

Izvor: