Muškarac dao bager za 65 kilograma Marihuane

sa

Više javno tužilaštvu u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Dimčeta Kimova (45) i još troje pripadnika njegove grupe zbog sumnje da su 2. juna ove godine pokušali da prokrijumčare 7,8 kilograma kanabisa sa AP KIM do Beograda, što je samo dio količine planirane za krijumčarenje.

Pored Dimčeta Kimova optuženi su Miloš S. (38), Vladan S (42) i Slobodanka S. (41), saopštilo je tužilaštvo.

Svi se terete za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se Kimova i Slobodanki na teret stavlja i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo da se trojici optuženih produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.

Takođe je tražilo da se Kimovu izrekne mjera bezbednosti oduzimanja predmeta, te da mu se oduzme: vozilo korišćeno za izvršenje krivičnog dela “Maserati Quarttroporte, zatim dva pištolja i municija pronađeni prilikom pretresa stana u kojem su neprijavljeno boravili on i Slobodanka S, opojna droga kanabis, digitalna vagica za precizno mjerenje i 27.650 evra, 1.600 dolara i 1.120 švicarskih franaka.

Podsjećamo da je ova kriminalna grupa uhapšena nakon višemjesečnog operativnog rada Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Prema optužnici, Kimov je organizovao ovu grupu počekom aprila 2022. godine sa ciljem da iz Srbije na teritoriju AP KIM prebaci bager marke “Kater pilar 320C” i da za ugovorenu cijenu od oko 70.000 eura, što je cijena ispod tržišne vrijednosti, dobije oko 65 kilograma opojne droge kanabis, koju bi prokrijumčario do Beograda radi dalje prodaje.

Vladan S. je, kako se sumnja, po instrukcijama Kimova 17. maja organizovao transport bagera do ilegalnog prelaza sa AP KIM, gde ga je preuzelo NN lice i prevezlo preko pomenutog prelaza.

Potom su, po prethodnom dogovoru Kimova i još jednog lica – da za bager dobije 65 kilograma marihuane, Kimov i Miloš S. na administrarivnom prelazu sa AP KIM preuzeli dio ugovorene količine, od 7.796,96 kilograma kanabisa, i uputili se u pravcu Beograda pomenutim vozilom Maserati. Uhapšeni su u Sopotu.

U stanu na Novom Beogradu, gdje je Kimov neprijavljeno boravio sa Slobodankom S, pronađena su dva pištolja marke “Pietro Beretta” i “Solothurn AT 380” sa pripadajućim mecima, vagica za precizno mjerenje i pomenuti novac.