Muškarac i djevojka u Novom Zagrebu skrivali skoro 13 kilograma marihuane

.,
SUTKINJA istrage velikogoričkog Županijskog suda odredila je istražni zatvor 44-godišnjaku koji je s 19-godišnjakinjom u dva stana u Novom Zagrebu skrivao 12.8 kilograma marihuane, ali i kokain, amfetamine i tablete MDMA.

Istražni zatvor 44-godišnjaku je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a sutkinja istrage je odbila prijedlog da istražni zatvor odredi i za 19-godišnjakinju, kojoj je odredila mjeru opreza, zbog čega je velikogoričko tužiteljstvo podnijelo žalbu.

 

Skrivali drogu u dva stana

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici sumnja da su 44-godišnjak i 19-godišnjakinja, radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i tableta MDMA, što su skrivali u dva stana u Novom Zagrebu.

Dvoje osumnjičenika su, dodaje tužiteljstvo, drogu miješali s punilima radi povećanja mase i prepakiravali, nakon čega su drogu preprodavali na ilegalnom tržištu.

 

Zagrebačka policija je prošlog tjedna izvijestila da je u stanovima pronađeno 12.796 grama marihuane, 229 grama kokaina, 39 grama amfetamina,195 grama punila za miješanje s drogom, 274 grama tableta MDMA, digitalna vaga s tragovima droge i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.