Muškarac koji je ubio tetku hoće da mu Sud dodijeli tri advokata

Suđenje Emiru Sarvanu (41) iz Pljevalja, optuženom da je 30. oktobra prošle godine u Podgorici ubio tetku Duriju Pojatić, odgođeno je jer je optuženi zatražio izuzeće tročlanog Sudskog vijeća kojim predsjedava sutkinja Višeg suda Vesna Moštrokol

Suđenje Emiru Sarvanu (41) iz Pljevalja, optuženom da je 30. oktobra prošle godine u Podgorici ubio tetku Duriju Pojatić, odgođeno je jer je optuženi zatražio izuzeće tročlanog Sudskog vijeća kojim predsjedava sutkinja Višeg suda Vesna Moštrokol. Predsjednik Suda Boris Savić odlučivat će o zahtjevu Sarvana. 

On je kazao da ne želi da ga u daljnjem postupku brani branilac po službenoj dužnosti advokatica Azra Jasavić, jer je nezadovoljan njenim dosadašnjim angažiranjem. Tražio je od Suda da pozove i obaveže advokate Miodraga Golubovića, Kasima Dizdarevića i Esada Bulića da ga posjete u Istražnom zatvoru da razgovaraju, jer, kako je objasnio, nema pristup telefonu. Sudija je objasnila Sarvanu da Sud nikome ne može da naredi, niti natjera, pa ni advokate, da prihvate da ga brane. Prema optužnici, Sarvan je 30. oktobra prošle godine u Podgorici u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na svirep način s umišljajem ubio Duriju Pojatić. 

On je, prema optužnici, Pojatić u njenom stanu više puta udarao kutljačom, nogama i rukama po glavi i tijelu.  Ona je pružila otpor, kako piše u optužnici, pokušavajući da se odbrani.  Dodaje se da je Pojatić od udaraca pala, nakon čega je optuženi nastavljao da je udara, nanoseći joj mnogobrojne povrede. 

- Nakon čega joj je optuženi šakama držao zapušene nos i usta, za koje vrijeme je Pojatić usljed nanijetih povreda i gušenja trpjela bolove i strah jakog intenziteta, pa je usljed gušenja kod oštećene nastupila smrt - piše u optužnici tužiteljice Tatjane Begović. 

Tokom istrage, optuženi se branio se šutnjom.