Muškarac premlatio bebu pa joj odrubio glavu: Osuđen na smrt strijeljanjem

Djevojčicu Anu pronašao je otac Leonid, kada je ušao u stan sa svoja dva sina, ugledao je svoju kćerku u lokvi krvi dok su se ubica i majka opijali

Muškarac koji je u Bjelorusiji premlatio i odrubio glavu bebi od osam mjeseci osuđen je na smrtnu kaznu. Viktar Šarhel (Sharhel) (48) osuđen je na smrt strijeljanjem. Bebina majka Natalija Kolb (26), koja je u vrijeme kada je njezin prijatelj počinio gnusan zločin također bila kod kuće, osuđena je na 25 godina zatvora, što je ujedno i najstroža kazna koju žene mogu dobiti u Bjelorusiji. 

Djevojčicu Anu pronašao je otac Leonid. Kada je ušao u stan sa svoja dva sina, ugledao je svoju kćerku kako leži u lokvi krvi s odrubljenom glavom, dok su se ubica i majka djevojčice opijali, javljaju lokalni mediji.

Prije nego što je ubijeno, dijete je teško premlaćeno. Na tijelu je pronađeno 46 teških povreda, a utvrđeno je da je ubijena nožem.

Komšija je rekao kako je Leonid po ulasku u stan vidio je “prizor kao iz filmova strave”. Koliko je stravičan prizor bio, najbolje svjedoči i to da se doktorica hitne pomoći po dolasku na intervenciju onesvijestila, piše Daily Mail.

Ubistvo je izvedeno s “posebnom okrutnošću”, stoji u presudi koja je izrečena na zatvorenom zasjedanju Okružnog suda u Brestu. Šokirane komšije kažu da su mislili da je porodica "sretna", prenosi Dnevni avaz.

Bjelorusija je već dugo na meti kritika međunarodne zajednice koja ne odobrava smrtnu kaznu, a koja je u toj zemlji legalna za muškarce između 18 i 65 godina.

Mislite li da sam ja sretan zbog ove smrtne kazne? Uzmite u obzir da moj potpis znači nečiju smrt. Ali tako su odlučili ljudi na referendumu 1996. godine – kazao je predsjednik Aleksander Lukašenko dajući tako do znanja da će uprkos kritikama nastaviti s dosadašnjom praksom.