Muzur: U Turističkoj zajednici KS mi je krivotvoren dokument da bi na prevaru imenovali novu osobu

Nedavno smijenjeni predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur kazao je za Klix.ba da mu je krivotvorena odjava iz Porezne uprave FBiH, a on smatra da je to urađeno kako bi u sudskom registru druga osoba mogla biti imenovana kao odgovorna osoba za Turističku zajednicu.

"Porezna uprava ne može mene da odjavi, jer sam ja odgovorna osoba u sudskom registru Turističke zajednice. Dok ja ne budem izbrisan iz sudskog registra, ne može biti druga osoba odgovorna. Mene ne mogu izbrisati zato što ima neki spor Turističke zajednice sa nekom starom turističkom zajednicom. Dok se ne riješi taj spor ne može se mijenjati ništa u sudskom registru. Zbog svih tih komplikacija je trenutno rukovodstvo Turističke zajednice vjerovatno pokušalo da to na prevaru uradi", istakao je Muzur.

Istakao je da je ranije dobio odjavu iz Porezne uprave koju nije ni pogledao, a na kojoj je kasnije uočio krivotvoren potpis. 

"Kada sam dobio taj dokument mislio sam da je sve završeno. Nakon nekoliko dana nazvao me knjigovođa iz računovodstvene agencije, kazavši da su ga zvali iz Porezne uprave i kazali mu da je nemoguće Nermina Muzura odjaviti jer je nepotpuna dokumentaciju koju su predali. Postalo mu je to sumnjivo jer nisu ništa predavali za odjavu. Ja sam mislio da sam već odjavljen, jer sam dobio papir. Kad sam bolje pogledao papir, zajedno sa knjigovođom, uvidjeli smo da ga je neko potpisao, odnosno da je dokument krivotvoren", kazao je Muzur za Klix.ba.
 



Istakao je da odjava nije ništa što knjigovođa ne bi uradio redovnom procedurom, ali da je očigledno da se nekom žuri u Turističkoj zajednici KS. 

"Ustanovili smo da su osobu koja radi u računovodstvenoj agenciji, koja radi revizije, potpisali štampanim slovima, veoma neuko. To se desilo na mojoj odjavi, kao i na odjavi od kolege Faruka Čaluka. Prijavili smo policiji krivotvorenje potpisa. Oni su zaista brzo reagovali. To je krivično djelo koje nalaže od tri do pet godina zatvora. Nije stvar samo potpisa, već je pitanje šta su još u stanju da urade. Sada zaista postoji bojazan", rekao je Muzur.

Dodao je da je Turistička zajednica u nadležnosti Ministarstva privrede, na čijem čelu je ministar Muharem Šabić, za kojeg smatra da je najveći krivac.

"On je ministar za uništavanje državnih kompanija. Ministar je, u saradnji sa rukovodstvom Turističke zajednice, spreman sve da uradi kako bi ispoštovali stranačke ciljeve. On je najveći krivac", zaključio je Nermin Muzur.