Na današnji dan Kraljevina Saudijska Arabija priznala Bosnu i Hercegovinu

.
Čestitke su uputili predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković

Iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Rijadu podsjetili javnost kako je na današnji dan prije trideset godina Kraljevina Saudijska Arabija je priznala Bosnu i Hercegovinu. Povodom tridesete godišnjice uspostave diplomatskih odnosa predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku Slugi dvaju harema Kralju Selmanu Bin Abdulazizu i narodu Saudijske Arabije.

U čestitki se između ostalog kaže: 

- Čini mi zadovoljstvo da konstatujem da se u proteklih trideset godina odnosi između naše dvije države kontinuirano i stabilno razvijaju, kako na međudržavnom, tako i na međunarodnom planu, a da između naroda naših država postoji duboko prijateljstvo koje se svakodnevno potvrđuje.

Istim povodom čestitku ministru vanjskih poslova KSA nj.v. princu Faisalu bin Farhan Al Saudu uputila je i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

- Prisjećajući se ovog značajnog trenutka u historiji naših bratskih odnosa radujemo se jačanju saradnje na svim poljima u godinama koje su pred nama. Saudijska Arabija je bila uz Bosnu i Hercegovinu u teškim vremenima rata i obnove, kao što će zasigurno biti i u godinama za koje se nadamo da će biti period prosperiteta naše domovine gdje se otvaraju brojne poslovne prilike za naše prijatelje iz Saudijske Arabije - istakao je ovim povodom Muhamed Jusić, ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini.