Na graničnom prelazu Izačić uhapšen 35-godišnji Cazinjanin

Na MGP Izačić pri ulasku u BiH lišen je slobode N.R. (1983.) jer je za njim Policijska stanica Cazin raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici JGP Izačić državljanina BiH predali su službenicima PS Cazin.

Službenici Jedinice granične policije Brod pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod na osnovu raspisanih potraga lišili su slobode dvojicu bh. državljana. A.K. (1985.) potraživao je Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teška krađa“, dok je D.K. (1988.) potraživao Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Predati su službenicima Sudske policije Odžak.

Dan ranije, službenici ove jedinice lišili su slobode Z.A. (1995.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima MUP-a KS.

Na izlasku iz BiH na MGP Trebimlja službenici JGP Trebinje lišili su slobode bh. državljanina N.M. (1984.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnog djela „prevara u privrednom poslovanju“. Predat je službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Službenici JGP Dobrljin  lišili su slobode Z.H. (1978.) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP Kantona 10 raspisao potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Kostajnica i predat službenicima Policijske uprave Livno.