Na graničnom prelazu Velika Kladuša slobode lišena jedna osoba

.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 27. juna 2021. godine, lišili su slobode O.Ć. (1993.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog saobraćaja“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. 

 

Istoga dana, službenici JGP Orašje su predali S.Š. (1990.) službenicima Policijske uprave Kalesija, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „laka tjelesna ozljeda“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šamac.

 

Službenici JGP Brod, 26. juna 2021., lišili su slobode I.Č. (1985) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela „pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela“. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. 

 

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Velika Kladuša, 25. juna 2021., lišen je slobode N.V. (1966.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Službenici JGP Velika Kladuša, državljanina BiH su predali službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, saopćeno je iz GPBIH