Na graničnom prijelazu Izačić pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle. Savjetujemo oprezniju vožnju, jer na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Počeli su radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu saobraćaju jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac) i M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Za danas je najavljen početak radova na mostu preko rijeke Ljubine kod Srednjeg na magistralnom putu M-18 Semizovac-Olovo. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati novoizgrađenom obilaznicom u blizini.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Pozivaju se vozači da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo vozače da je na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj.