Na Ilidži uhapšen diler, u njegovoj kući pronađena labaratorija za proizvodnju droge (VIDEO)

Policajci Pete Policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo jučer su kontrolisali 47-godišnjeg S. A. iz Prijepolja, nastanjenog na Ilidži, te kod njega pronašli drogu, nakon čega su pretresli njegovu kuću u kojoj su pronašli opremu za proizvodnju droge i oružje.

Prema informacijama iz MUP-a KS, prilikom kontrole i pretresa S. A., policija je od njega privremeno oduzela pet kesica sa drogom, najvjerovatnije spidom, pet oštećenih mobitela, te metalnu spravu za konzumiranje droge u kojoj se nalazio najvjerovatnije spid i jednu ručnu stanicu marke “Cobra”, prenosi Hayat.ba.

O tome je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, te je S. A. uhapšen i protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

– Uzimajući u obzir da je za S. A. bila raspisana potraga od strane Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a KS, on je predat policijskim službenicima navedenog Odjeljenja na dalji rad i nastavak kriminalističke obrade u okviru akcije “Labos II” – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Samedu Aljoviću, kojem je, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevo, pretresena kuća koju koristi na području Ilidže.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta digitalna vaga, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka kalibra 7,62 milimetara, marihuana koju je osumnjičeni proizveo zajedno sa E. B., boca “Plantela”, električni indikator za mjerenje temperature i vlažnosti zraka, dva rasvjetna tijela sa neonskim sijalicama, improvizovana razvodna električna ploča sa osiguračima, utičnicama i drugim materijalom, tri sijalice od 600 W koje su korištene prilikom uzgoja kanabisa, jedan komad fleksibilnog crijeva, automatska puška kalibra 7,62 milimetra sa okvirom, bez municije, te određena dokumentacija.

Nakon obavljenog pretresa, osumnjičeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, te će danas nakon završene kriminalističke obrade uz službeni izvještaj biti predat u nadležnost Tužilaštvu KS, zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili ekspolozivnih materija.