Na inicijativu Azre Hadžić zakazana tematska sjednica Parlamenta FBiH na temu stanja u poljoprivredi: Sveopće nezadovoljstvo Federalnim ministrom poljoprivrede

Home

Na inicijativu Azre Hadžić zakazana tematska sjednica Parlamenta FBiH na temu stanja u poljoprivredi: Sveopće nezadovoljstvo Federalnim ministrom poljoprivrede


Stanje u Federaciji u svim segmentima po mnogim procjenama nikad nije bilo lošije. Građani koji žive u većem entitetu BiH sve su nezadovoljniji reakcijom entitetske Vlade na sve težu materijalnu situaciju u kojoj se nalaze.

Posebnu pažnju još od prošle godine privlači stanje u poljoprivredi i katastrofalan odnos Federalnog ministarstva poljoprivrede prema poljoprivrednicima. Za mjesec dana navršit će se i godišnjica blokade GP Izačić poljoprivrednika iz Krajine, a prema njihovim danas je stanje još lošije. Ono što ih najviše “boli” je to što je baš Krajišnik, Šemsudin Dedić (SDA), ministar poljoprivrede u Vladi FBiH i kako baš zbog takvih ne trebamo biti “ljuti” na Sarajevo.

Međutim, nije ni svi Krajišnici jednaki, tako je Azra Hadžić, jedna od najaktivnih zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH zatražila, podnijela inicijativu za održavanje tematske sjednice na temu poljoprivrede. Inicijativu je prihvatio.

Kolegij i tematska sjednica Parlamenta FBiH na temu stanja u poljoprivredi i pronalaženja rješenja će biti održana 16. maja.


“Naši poljoprivrednici nikad nisu bili u težoj situaciji! Nažalost na sve te poteškoće, prošle i ove godine imaju katastrofalne vremenske uslove za poljoprivrednu proizvodnju i svakako da moramo održati sjednicu na temu stanja u poljoprivredi kako bi sa određenim zaključcima odredili aktivnosti i poduzeli mjere kako bi riješili bar dio nagomilanih problema.”
kratko je za portal USN.ba rekla zastupnica Azra Bećirspahić i dodala,

“Stanje je alarmantno, imamo problem sa neisplaćenim obevezama poljoprivrednicima, za mlijeko, maline, sveopće je nezadovoljstvo u tom sektoru. U situaciji kada skoro svaki dan jedan poljoprivredni obrt prestane postojati, krajnje je vrijeme da reagiramo”.

 

(Izvor:usn.ba)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 25/04/2017 - 18:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top