Na kruzeru koji je u karanteni je dvoje Hrvata: Testovi na koronavirus negativni

Najmanje dvoje Hrvata nalazi se na kruzeru koji je u Italiji stavljen pod karantenu zbog sumnje na koronavirus.

Riječ je o brodu Costa Smeralda koji je zaustavljen u talijanskoj luci Civitavecchia. Dvoje putnika ima simptome tog oboljenja. Riječ je o jednom paru iz Kine, a trenutno se rade testiranja kako bi se utvrdilo jesu li se zarazili sojem smrtonosnog virusa koji je krenuo iz grada Wuhana.

Kako javlja AFP, obavljeni su prvi testovi koji su pokazali kako par nije zaražen koronavirusom

Indexu je iz jedne od turističkih agencija koje organiziraju putovanje brodom Costa Smeralda potvrđeno da je na brodu najmanje dvoje Hrvata, a kako smo doznali, riječ je o paru - ženi i muškarcu. 

Uz njih, na kruzeru je još dvoje Slovenaca koji su svoje putovanje bukirali preko iste agencije. 

Agencija je u kontaktu sa svo četvero svojih putnika među kojima je, kako smo naveli, dvoje Hrvata.

"S njima smo u kontaktu, rekli su kako je zasad sve u redu, da nema panike. Oni sad čekaju rezultate tog testa za koronavirus koji bi, prema informacijama kojima raspolažemo, trebali stići danas popodne oko 17 sati", rekao je za Index direktor agencije Mladen Barukčić.

Potvrdio je da je brod zadržan jutros nakon što je oko 9 sati, kako je i planirano, stigao u luku Civitavecchia. Tamo se trebalo ukrcati još dvoje Hrvata i još nekoliko ljudi iz Hrvatske i Slovenije koji su putovanje bukirali preko drugih agencija. 

Još Hrvata čeka ukrcavanje

"Oni su sada preusmjereni u hotel i tamo čekaju rezultate testa. Ovisno o tim rezultatima će biti ili ukrcani na brod ili ćemo ih zbrinuti na drugi način", rekao je Barukčić za Index. 

Dodao je da je, prema informacijama kojima raspolaže, Hrvatima koji su na brodu sve na raspolaganju, a više o daljnjem razvoju događaja znat će se kada stignuti rezultati testiranja na smrtonosni virus.