Na mostarskom trgu građani pale svijeće i traže pravdu za tragično stradalu porodicu Krstić

smrtno stradali
Stotine građana Mostara večeras se okupilo na trgu ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače kako bi zapalili svijeće za tročlanu porodicu Krstić koja je u subotu tragično stradala u saobraćajnoj nesreći na magistralnoj cesti u mjestu Buna-Zaton kod Mostara.

 

Paljenje svijeća organizirano je putem Facebook grupe ''Pravda za obitelj Krstić'' u kojoj građani traže da se krivci za ovu tragediju privedu pravdi.

U nesreći je poginula tročlana porodica Krstić iz Mostara, bračni par Boris (35) i Marijana (34) te njihov sin Roberto (9), dok je njihova trogodišnja kćerka zadobila povrede opasne po život i na liječenju je u SKB-u Mostar.

Tročlana porodica Krstić je danas ispraćena na vječno prebivalište i uz more prolivenih suza i izrečenih molitvi sahranjena u rimokatoličkom groblju u mostarskom naselju Ortiješ.

Zbog tragične smrti mostarske porodice gradonačelnik Mostara Maro Kordić je proglasio Dan žalosti u tom gradu.

Prema nezvaničnim informacija tragično stradala mostarska porodica Krstić je žrtva utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac, koji je danas sahranjen u Čitluku.

U nesreći su učestovala četiri vozila, a četiri su osobe smrtno stradale i još četiri teško povrijeđene.

U cilju rasvjetljavanja slučaj koji je šokirao BiH je Kantonalno tužilaštvo HNK naložilo obdukciju tijela stradalih i vještačenje svih automobila koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći te poduzima sve zakonom previđene istražne radnje da rasvijetli okolnosti koje su dovele do tragične nesreće.