Na ovom mjestu je svirepo ubijen Saša Kulišić, policija zatekla pse kako ližu krv

.
Tijelo pronađeno na dobojskom izletištu Preslice

 

U šumi, nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja, pronađeno je iskasapljeno tijelo Saše Kulišića.

Njegovo tijelo je pronađeno vezano za drvo. Usta i oči bili su mu oblijepljeni selotejp trakom, dok je tijelo bilo doslovno iskasapljeno.
 

Prema informacijama koje ima ATV, policija je dolaskom na mjesto zločina zatekla pse koji su lizali krv ubijenog Kulišića.

Žrtva zločina bila omamljena

Načelnik PU Doboj Slobodan Radinković otkrio je na konferenciji za medije da je žrtva prije zločina najvjerovatnije bila omamljena.

- Prema svemu sudeći, napadnut je u krevetu u svojoj kući u ulici Miloša Obilića oko 1:15 sati. Sumnjamo da mu je u vodu i limunadu sipana određena vrsta lijekova, da bi se što više onesposobio i da ne bi mogao pružati otpor. Radit će se toksikološko vještačenje, kako bi se utvrdilo o čemu se radi. Sumnjamo da mu je D.L. zadao udarac šakom, nakon čega su ga vezali selotejp trakom i konopcem i ubacili u prtljažnik vozila koji su iznajmili u Banja Luci - rekao je Radinković.

https://fb.watch/pVU-4_TVnk/

On je naglasio da je žrtva nakon toga prevezena u šumu tako što je D.L. s jednim vozilom išao ispred, a A.K. ga je pratila  vozilom u kojem je bila žrtva. Odvezli su ga nedaleko od izletišta Preslica, gdje je ubijen sa tri uboda nožem u predjelu rebara i stomaka, koje mu je nanijela A.K.

- Tijelo je zatečeno vezano. Ruke i noge su bile vezane. I to ruke špagom na leđima, a preko očiju i usta je bila zalijepljena selotejp traka - rekao je Radinković.

Kuma prijavila nestanak

On je pojasnio da je istraga pokrenuta nakon što je kuma od osumnjičene A.K. oko 11 sati prijavila policiji da su A.K. i njen suprug S.K. nestali, te da su na krevetu vidljivi tragovi krvi.

- Policijski službenici su izašli na lice mjesta. Izvršili smo uviđaj misleći da se se radi o nasilju u porodici. U kući su ostale dvije maloljetne kćerke, a zbog tih tragova o svemu je obaviješten Centar za socijalni rad koji je zbrinuo djecu - rekao je Radinković.

Prema njegovim riječima, građani su u 13:50 sati prijavili policiji da je u Preslici pronađeno tijelo, koje je ubrzo identifikovano.

- Krenuli sa preduzimanjem mjera i radnji na rasvjetljavanju ubistva i došli do saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa tim krivičnim djelom. Odmah smo krenuli u potragu i muškarac D.L. (19) je identifikovan i uhapšen - ističe Radinković.

Pojašnjava da je na osnovu dobijenih podataka utvrđeno je da se supruga od ubijenog A.K. nalazi u Banja Luci, gdje su je locirali i uhapsili policijski službenici PU Banja Luka. Tamo je, kako navodi, otišla iznajmljenim automobilom Peugeot.

- Izvršen je pretres na dvije lokacije, stana u Banjoj Luci koje su osumnjičeni iznajmili i Petrovu odakle je osumnjičeni D.L., kao i pretres četiri automobila. Kriminalistička obrada je i dalje u toku, a osumnjičeni će biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Doboju - rekao je Radinković.

Naglasio je da su osumnjičeni još 27. januara vozilo od osumnjičene A.K. odvezli u Banja Luku, gdje su iznajmili drugo vozilo kojim su se vratili u Doboj. I u Doboju su rentali još jedno vozilo, a u Banjoj Luci stan na dan. 

Foto: ATV