fbpx Na području ZDK otežano se saobraća zbog snježnih padavina

Na području ZDK otežano se saobraća zbog snježnih padavina

Home

Na području ZDK otežano se saobraća zbog snježnih padavina


Prema informacijama Operativnog centra civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saobraćaj na području kantona, zbog sniježnih padavina, odvija se otežano.

U višim planinskim predjelima visina snijega na putevima iznosi oko 20 cm, dok u nižim dijelovima oko 5 cm.

Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, a lokalni u višim predjelima teško prohodni na području općina Olovo i Vareš. Problemi su i s prekidima u snabdijevanje električnom energijom na zavidovićkom i olovskom području, kao i telefonske komunikacije zbog napajanja električnom energijom.

Sve ekipe Elektrodistribucije su na terenu i čine ogromne napore da bi što prije riješili kvarove i stavili pod napon elektrodistributivnu mrežu. Saobraća se na regionalnim i lokalnim pravcima u općini Vareš otežano zbog snijega koji je padao u toku noći i zbog grana od drveća koje je pod težinom snijega polomljeno i palo na kolovoz, ali svi putni pravci regionalni i lokalni su prohodni.

Prema izvještaju Civilne zaštite iz Olova teško su prohodni lokalni putevi zbog snijega, a magistralni i regionalni su prohodni. U većem dijelu Olova nema električne energije, a naselje Olovo nema vode zbog napajanja pumpi električnom energijom.

Na području Općine Kakanj intervenirale su službe za zimsko održavanje puteva na pravcima za Brnjic, Vukanoviće i prema Ponijerima, gdje je zabilježeno 35-40 centimetara snijega.

Općinska služba Kaknja izdala je naloge za angažiranje traktora u cilju čišćenja saobraćajnica od snijega u mjesnim zajednicama. Osim radova na čišćenju saobraćajnica, ekipe zimske službe, te pripadnici Profesionalne varogasne jedinice Kakanj, su vršili i uklanjanje obrušenog drveća i granja s puteva.

 

(Izvor:fokus.ba)

Objavio: Wed, 19/04/2017 - 09:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top