Na području ZDK otežano se saobraća zbog snježnih padavina

Home

Na području ZDK otežano se saobraća zbog snježnih padavina


Prema informacijama Operativnog centra civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saobraćaj na području kantona, zbog sniježnih padavina, odvija se otežano.

U višim planinskim predjelima visina snijega na putevima iznosi oko 20 cm, dok u nižim dijelovima oko 5 cm.

Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, a lokalni u višim predjelima teško prohodni na području općina Olovo i Vareš. Problemi su i s prekidima u snabdijevanje električnom energijom na zavidovićkom i olovskom području, kao i telefonske komunikacije zbog napajanja električnom energijom.

Sve ekipe Elektrodistribucije su na terenu i čine ogromne napore da bi što prije riješili kvarove i stavili pod napon elektrodistributivnu mrežu. Saobraća se na regionalnim i lokalnim pravcima u općini Vareš otežano zbog snijega koji je padao u toku noći i zbog grana od drveća koje je pod težinom snijega polomljeno i palo na kolovoz, ali svi putni pravci regionalni i lokalni su prohodni.

Prema izvještaju Civilne zaštite iz Olova teško su prohodni lokalni putevi zbog snijega, a magistralni i regionalni su prohodni. U većem dijelu Olova nema električne energije, a naselje Olovo nema vode zbog napajanja pumpi električnom energijom.

Na području Općine Kakanj intervenirale su službe za zimsko održavanje puteva na pravcima za Brnjic, Vukanoviće i prema Ponijerima, gdje je zabilježeno 35-40 centimetara snijega.

Općinska služba Kaknja izdala je naloge za angažiranje traktora u cilju čišćenja saobraćajnica od snijega u mjesnim zajednicama. Osim radova na čišćenju saobraćajnica, ekipe zimske službe, te pripadnici Profesionalne varogasne jedinice Kakanj, su vršili i uklanjanje obrušenog drveća i granja s puteva.

 

(Izvor:fokus.ba)

Objavio: Wed, 19/04/2017 - 09:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top