Na putevima širom BiH otežano se saobraća zbog snijega, dio Krajine bez struje

-
Zbog ugaženog snijega danas se otežano saobraća na putevima: Sarajevo-Konjic (Ivan Sedlo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište).

U tim krajevima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Dok je na dionicama Olovo-Kladanj (Karaula), Srednje-Olovo (Nišići) i Sarajevo-Rogatica (Romanija) za teretna motorna vozila obavezna upotreba lanaca. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije.

Zbog obilnih kišnih padavina u ostatku naše zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala na cesti.

Stoga, iz BIHAMK-a apeluju na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Veći dio Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe, ali i drugih općina u USK trenutno je bez snabdijevanja električnom energijom. Iz Elektrodistribucije Bihać potvrđeno je da su sve raspoložive ekipe na terenu, te da rade na otklanjanju brojnih kvarova.