Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz slabiji promet vozila

servisne
Vozače iz BIHAMK-a upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

 

Hitna služba DZ Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 54 pacijenta. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Arnela Čokić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u isporuci električne energije.

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se uz slabiji promet vozila, po suhom kolovozu. Vozače iz BIHAMK-a upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa savjetuju oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila. Na graničnim prelazima bez dužih zadržavanja.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša, pljuskovi i slaba grmljavina očekuju se širom zemlje. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 °C

Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi, izraženije u drugom dijelu dana, remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Na jugu zemlje biće malo povoljnije biometeorološke prilike.