Detalji bračne drame: Na Razima u šumi pucala policija, nogu “izgubio slučajno”

Detalje je Razim ispričao svojim rođacima i prijateljima, a sve je, kako su prenijeli, počelo kada je nakon svađe njegova supruga Đulba otišla u kuću svojih roditelja

Nakon što se probudio iz kome, Razim Subašić iz Zelinje Srednje kod Gradačca, koji je nakon svađe sa suprugom 3. marta aktivirao bombu, pri čemu je ranio sebe i izgubio nogu, na vidjelo su isplivali brojni detalji porodične drame.

Detalje je Razim ispričao svojim rođacima i prijateljima, a sve je, kako su prenijeli, počelo kada je nakon svađe njegova supruga Đulba otišla u kuću svojih roditelja.

Otkrio je da se 1. marta, uputio u mjesto Međiđa, u zaselak Imširovići, kod Đulbe, s kojom je želio riješiti nesuglasice i pokušati je vratiti kući.

Nakon što je nije našao u toj kući, želio je razgovarati s njenim ocem, koji ga je otjerao.

Razim je zatim bacio bombu nedaleko od kuće te je priznao da je bio izrevoltiran i ljut. Svjesno je to uradio, ali tvrdi da nije želio nikoga povrijediti.

Rođacima je ispričao da je samo želio prepasti supruginu porodicu kako bi promijenili mišljenje, a žena mu se vratila.

Prije nego što je stigla policija, pobjegao je u šumu, a kada više nije mogao izdržati glad, vratio se u svoju kuću u Zelinju Srednju. Svjestan da ga policija uveliko traži, Razim je ubrzo odatle pobjegao, ali ga je u mjestu Brdo stigla policija.

Ispričao je da je s dvije strane pucano na njega. Naveo je da su iz jednog pravca na njega pucali policajci te da je vatra na njega otvorena i iz pravca lovačke kuće u Brdu. Pogođen je u grudni koš i nogu.

Kazao je da je svega bio svjestan, kao i trenutka kada mu je iz ruke ispala bomba na koju je zatim pao. Bomba se aktivirala i otkinula mu nogu, piše Dnevni avaz.

Rekao je da je samo govorio da mu ne prilaze i da ga puste da vrati svoju suprugu te da mu nije bila namjera da ikoga povrijedi ili ubije.

SVI GA OTPISALI

Sve ove navode u razmatranje će uzeti i postupajući kantonalni tužilac u Tuzli. Detalji nisu bili poznati sve dok se Razim naprasno nije probudio iz kome, iako su ga svi već bili otpisali.

Izvor: