NA SUĐENJU SMILJANI SRNEC: Na dan kad je pronađeno tijelo zvala me Smiljanina kći i rekla da se vide noge u škrinji

Suđenje Smiljani Srnec zbog ubistva sestre Jasmine Dominić na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je svjedočenjem Nade Sabol, ujne optužene Smiljane, supruge brata Katarine Dominić.

Suđenje Smiljani Srnec zbog ubistva sestre Jasmine Dominić na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je svjedočenjem Nade Sabol, ujne optužene Smiljane, supruge brata Katarine Dominić.

Nada Sabol je kazala kako je Smiljanina i Jasminina majka jedno vrijeme od nje i supruga posuđivala novac, ali i da neko vrijeme nisu bili u kontaktu. Posljednji put Jasminu je vidjela 1999. godine, ali rekla je da nije sigurna u tu tvrdnju, piše Dnevnik.hr.

 - Suprug je pitao svoju sestru što je s Jasminom, ona je tada rekla da je Jasmina trebala danas doputovati iz Francuske sa svojim dečkom odvjetnikom. Rekla je da je njemu puklo slijepo crijevo te da na kraju nisu mogli doći - ispričala je ujna na suđenju.

 

Rekla je kako za prijavljeni nestanak Jasmine Dominić saznala iz medija te misli da se s Jasminom zadnji put vidjela 1999. godine.

 - Na dan kad je pronađeno tijelo zvala me Smiljanina kći Katarina i rekla da se vide noge u škrinji i mogu li djecu dovesti do nas. Mom suprugu je u tom trenu pozlilo, nedavno je imao srčani udar. Tada niko nije rekao ko se zapravo nalazi u škrinji - kazala je Sabol.

Svjedokinja je kazala kako joj je Katarina jednom prilikom u prethodnom razgovoru rekla da se bila odlučila riješiti škrinje jer samo troši struju, a u njoj drže "neko staro povrće".

Na pitanje tužiteljstva o odnosu Jasmine i Smiljane rekla je kako joj je svekrva pričala da se njih dvije često potuku, piše piše Dnevnik.hr.

Image

- Smiljana je bila prevrtljiva, znala je izmišljati intrige po selu vezano za našu djecu. Jasmina je imala dobar i prisan odnos s ocem. Ne znam je li on imao isti odnos i s Jasminom. Teško mi je odgovoriti jer dugo nismo kontaktirali. Koliko znam, Martin je bio sklon alkoholu, bio je bećar i veseljak, ali nije bio nasilan prema Jasmini.

Problemi u porodici

Na pitanje optužbe je li joj se majka Katarina ikad žalila na probleme u porodici, rekla je da joj se potužila kad je Smiljana ukrala novac.

 - Martin je trebao biti kum na našem vjenčanju, ali nije se pojavio - rekla je Sabol.

Nakon Nade Sabol, svjedočila je Draga Sabol, druga Smiljanina ujna. Na pitanje suca je li joj okrivljena Smiljana nešto u rodu poručila je "Ne, bila mi je dok se ovo nije dogodilo".

 - S porodicom Dominić već dugo nisam u nikakvim odnosima. Ni sa kim nisam bila u dobrim odnosima. S Jasminom sam razgovarala kad smo je selili u Zagreb na studij. Obećali smo da ćemo joj davati džeparac. Jasmina je bila super osoba, jako dobra. Zadnji put sam je vidjela kad smo kćer i ja vozile iz Preloga te smo je vidjeli na koturaljkama, to je bilo negdje u petom mjesecu, ali ne znam koje godine. Nakon toga više nismo komunicirale, niti sam je vidjela. Pitala sam mamu Katarinu što je s Jasminom i ona je uvijek je našla neki izgovor zašto je nema. Rekla mi je da je u Francuskoj na brodu te da tamo ima nekog dečka. Nisam joj vjerovala jer je ona isto dosta lagala - rekla je Sabol i dodala da je prekinula svaki kontakt s obitelji kad je shvatila da je majka prijavila nestanak kćeri tek nakon pet godina.

Na pitanje kakav je odnos Katarina imala s djecom, odgovorila je kako je ona uvijek bila na strani Smiljane.

 - Martin je bio sklon alkoholu, ali nije bio agresivan. Bio je bliži s Jasminom nego sa Smiljanom - rekla je Sabol.

Tužiteljstvo je nakon svjedočenja zatražilo ispitivanje dodatnih svjedoka upoznatih sa stanjem u obitelji Dominić.

Vještakinji pozlilo

Tokom prvog dijela rasprave vještakinji, dr. Andrini Kopjar, koja je radila obdukciju Jasmini Dominić, pozlilo je u trenutku kad se približila sucu kako bi pogledala fotografije tijela ubijene Jasmine kako bi pokazala tragove krvi.

Kopjar je prethodno u svjedočenju ustvrdila kako su na tijelu Jasmine Dominić utvrđene "truležne promjene lakog stupnja", a rekla je i da su tragovi krvi pronađeni na glavi, vratu i gornjem dijelu prsišta. Vještakinja je rekla kako nije mogla utvrditi koliko je krvi točno izgubila Jasmina.

 - Ne mogu reći tačno koliko, obilno je krvarila u svakom slučaju - rekla je dr. Kopjar.

Iz nalaza proizlazi da je tijelo skvrčeno tako da je presavijeno u području zdjelice te se glava nalazi uz stopala. Zbog položaja tijela nije bilo moguće izmjeriti dimenzije tijela. Na tijelu žrtve Jasmine Dominić uočene su ozljede samo u predjelu glave, a ozljede su nastale udarcima tupo-tvrdim predmetom.

Misteriozni nestanak pa jezivo otkriće

Smiljani Srnec (rođ. 1974.) sudi se za ubistvo sestre Jasmine Dominić (rođ. 1977.). U optužnici se navodi da je tokom ljeta 2000. Srnec u porodičnoj kući u Palovcu sestri zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela višestruke prelome kostiju u području glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. februara ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhapšena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otad u istražnom zatvoru.