Na tržištu Europske unije garaže za bicikla iz Cazina (FOTO)

Garaža za bicikla
Bicikla kao prevozno i rekreacijsko sredstvo sve vise se koristi, kako u svijetu tako i kod nas, a samim tim se povećava i potreba za biciklističkim garažama.

 

Nizozemski grad Utrecht ima najveću garažu za bicikla s kapacitetom od 12.500 mjesta. Nizozemska je zemlja sa 17 miliona stanovnika i 23 miliona bicikala.

Cazinska firma „Limometal“ d.o.o., jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova i prva je u našoj zemlji počela raditi na procesu proizvodnje garaža za bicikla.

Pandemija koronavirusa je prisilila mnoge firme da se prilagođavaju i mjenjaju u skladu sa situacijom i da se preciznije osluškuje tržište.

U saradnji sa partnerima iz regiona, ali i Evropske unije, odlučili su se na početak proizvodnje garaža za bicikla, a kupljene su i dvije nove mašine i trenutno se radi na projektovanju i izradi prototipa i ukoliko sve bude išlo po planu sa proizvodnjom bi se trebalo početi 2021. godine.

Garaže za bicikla već na proljeće trebale bi biti u Austriji, Njemačkoj i Holandiji, a potom i širom svijeta, kaže Mensur Mulalić, direktor „Limometala“ d.o.o.

Auto garaže ove firme već su postale hit širom regiona, a posebno se ističe potražnja za ovim gražama u Hrvatskoj i Srbiji.