Načelnik Ilidže: „Da se ja pitam, angažovao bih lovce i platio svakome po 50 KM za rep, pobio bih sve pse koji hodaju slobodno“

Home

Načelnik Ilidže: „Da se ja pitam, angažovao bih lovce i platio svakome po 50 KM za rep, pobio bih sve pse koji hodaju slobodno“


"A svako neka čipuje svoga psa i neka odgovara za njega, a ne da mi primamo u ovoj godini više od 25 prijava zato što je nekoga ujeo pas", poručio je načelnik Općine Ilidža.

Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Ilidža načelnik Senaid Memić, nakon što dva mjeseca nije dolazio na sjednice, kako je rekao, imao je potrebu da pohvali vijećnike jer su napokon počeli da se "kulturno ophode" jedni prema drugima.

- Dobro se držite. Dobri ste. Ima puno gore na drugim mjestima - kazao je Memić.

Načelnik Memić je, između ostalog, vijećnicima ponovio ono što je "već jednom javno rekao".

- Što se tiče pasa (lutalica op. a.), zna se čiji su problem psi. Ja sam jednom javno rekao, da se ja išta pitam, angažovao bih lovce i platio svakome po 50 KM za rep i pobio bih sve pse koji hodaju slobodno. Tako se radi u normalnim državama. A svako neka čipuje svoga psa i neka odgovara za njega, a ne da mi primamo u ovoj godini više od 25 prijava zato što je nekoga ujeo pas.

Hoćemo li mi početi prijavljivati ljude što ne nose štap u rukama, kad već ima pasa, barem ponesi nešto čime ćeš se odbraniti ili što nam se na čitavom području Ilidže djeca prate u školu? Zato što nije sigurno zbog pasa, zbog lopova, zbog saobraćaja - kazao je, između ostalog, Memić.

Načelnik Ilidže se osvrnuo i na stambenu politiku u Kantonu Sarajevo, a u vezi sa kupovinom stanova pod povoljnijim uvjetima za mlade. Za resornog kantonalnog ministra Čedomira Lukića je kazao da je u tom smislu "agresivno protiv općine Ilidža".

- U proteklih 18 godina Općina Ilidža nije dobila ni jednu marku od Ministarstva za stambena pitanja. Dok je tamo ministar Čedo Lukić, nemojte džaba počinjati, nije naša nadležnost, saradnje nema, neće je ni biti. On je agresivno protiv općine Ilidža i ne interesira ga šta mi radimo - rekao je Memić.

Načelnik je vijećnicima kazao i kako općina nije dobijala ni novac za "popravku" zgrada i da im je uvijek u Ministarstvu obrazlagano kako su "uključeni, ali nije bilo para".

Načelnik Memić je kazao kako ima projekata, a koji su u vezi s Hrasnicom i dijelom Otesa, gdje postoji šansa za stanogradnju i prilika za mlade bračne parove da po cijeni do 1.200 KM po metru kvadratnom kupe stan.

- Ali to je biznis projekat, to se ne tiče ovdje vas, tiče se nekih firmi, i mislim da mi možemo pomoći i mimo Kantona - objasnio je Memić.

 

 (Izvor: Slobodna-bosna.ba)
 
Tagovi
Objavio: Pon, 03/04/2017 - 18:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top