Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić zvanično preuzeo dužnost

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine potvrdila izborne rezultate na vanrednim lokalnim izborima u Općini Bužim, novoizabrani načelnik Mersudin Nanić, kandidat SDA, danas je i zvanično preuzeo dužnost od dosadašnjeg v.d. načelnika Nedžada Kudelića.

Već prvog dana održano je nekoliko radnih sastanaka sa šefovima općinskih službi, koji će postati praksa i održavat će se redovno u jutarnjim satima. U sedmičnim redovnim aktivnostima općinskog načelnika i šefova općinskih službi, predviđeni su susreti sa predstavnicima MZ, direktorima privrednih subjekata, direktorima javnih ustanova i javnih preduzeća, predstavnicima političkih partija i OV, a svakako su planirani i sedmični sastanci sa NVO sektorom, sportskim udruženjima i mladima, kako piše CK Bužim.

Image

Očekujem maksimalno zalaganje i konkretne rezultate svih uposlenika organa uprave, jer se samo zajedničkim radom može puno toga uraditi za naše sugrađane. Uvjeren sam da ću, opravdati ukazano povjerenje građana. Sagledao sam stanje u svim općinskim službama, u kojima će se morati mnogo raditi radi poboljšanja i unaprijeđenja trenutnog stanja”, kazao je Nanić.

Kako kaže načelnik Nanić došao je sa jasnim ciljem, da realizira što više projekata koji su u interesu građana ove lokalne zajednice i da organ uprave bude u službi svih građana. On je istakao da će bit načelnik za sve građane, da im stoji na raspolaganju te da zajednički želi rješavati sve ono što bude njihov izazov u budućnosti. “Nezaposlenost, općinska infrastruktura, nedovoljno razvijena privreda, samo su neki od velikih problema koji su nam ostavljeni u amanet, a koji su u samom vrhu naših prioriteta. Svakako da će nam za njihovo rješavanje biti potrebna podrška građana, istakao je Mersudin Nanić, načelnik Općine Bužim, povodom preuzimanja dužnosti općinskog načelnika.