Nadal se nakon velike pobjede u Melbourneu odlučio na trening umjesto slavlja

sdsdsdsd
Španski teniser Rafael Nadal se odlučio za pomalo neočekivan potez nakon što je pobjedom u finalu poslije velikog preokreta protiv Danila Medvedeva postao novi prvak Australian Opena.

Naime, Nadal je umjesto očekivane proslave odlučio da se posveti oporavku nakon pet sati borbe za trofej u Melbourneu.

Odmah je sjeo na sobni bicikl i počeo s treningom oporavka nakon iscrpljujućeg meča i završene ceremonije dodjele pehara na Rod Laver Areni.

Podsjetimo, Nadal je došao do 21. Grand Slam titule u karijeri i u tom segmentu je pretekao Novaka Đokovića i Rogera Federera koji imaju po 20 pehara s najvećih turnira.

Finale je obilježila velika drama gdje je Nadal prvo nadoknadio zaostatak od 2:0 u setovima, a zatim je pri vodstvu od 5:4 u odlučujućem petom setu propustio šansu da svojim servisom završi meč.

"Kada je Medvedev napravio break i došao do 5:5, rekao sam sebi: 'Je**š ga, opet ću da izgubim kao 2012. i 2017. godine'. Međutim, samo se nastavio boriti. Mogu izgubiti, ali ne mogu odustati. Čak i kada sam uništen ne smijem odustati", rekao je Nadal koji je pokazao mentalnu čvrstinu u tim trenucima i ubrzo ovjerio rekordnu 21. Grand Slam titulu.

Foto : Screenshot