Nadležni konačno posjetili OŠ Cazin 1- ništa od djece u klupama ove školske godine

.

Javna grupa Roditelji, uposlenici i učenici OŠ Cazin 1, aktivno je i argumentirano pisala i pravila pritisak na nadležne u našem gradu i USK da konačno završe procedure, radove i stave u funkciju ovaj objekat na koji dugo čekaju svi u Cazinu. 

 

Tražili su da se makar dva dana u ovoj školskoj godini otvori ovaj objekat i time omoguće da učenici školsku godinu okončaju u obnovljenoj školi. Iznijeli su i bolan podatak da je samo 23 upisana prvačića najveća sramota svih vlasti u Cazinu i USK. 

 

I takve javne prozivke roditelja su očito urodile plodom, jer upravo su danas, predstavnici Grada Cazina, Vlade i Skupštine USK posjetili objekat OŠ „Cazin 1“ čija je gradnja pri kraju.

 

Kako je istaknuto završetkom ovog za grad Cazin jednog od najznačajnijih projekata učenicima će se osigurati bolji uvjeti za pohađanje nastave. Projekt vrijedan više od 3 miliona KM podržali su Grad Cazin, Vlada i Skupština USK.

 

“Učenici OŠ „Cazin 1“ nastavu u novoj školskoj 2021./2022. godini pohađat će u novoizgrađenom modernom objektu koji je, kako je istaknuto rađen po najvišim standardima”- naveli su prilikom današnjeg obilska, iako niko ne preuzima odgovornost zašto dosad ovaj objekat nije stavljen u funkciju, iako su bile najave, obećanja, kao i ranije napravljene pretpostavke da se to desi. 

 

Zanimljivo će biti pratiti dalje reakcije roditelja, ali nažalost, zbog sporosti odgovornih najviše ispaštaju učenici, ali i sami roditelji.