Husein Šekić iz Bužima nagrađen za 40 godina vožnje bez prekršaja

Šekić Husein, 75-godišnjak iz Bužima koji vozačku dozvolu posjeduje punih 40 godina danas je boravio u Policijskoj stanici Bužim – Pete policijske uprave, gdje mu je kao nagrada za 40 godina posjedovanja vozačke dozvole bez napravljenog prekršaja uručeno priznanje i skromni poklon.

Riječ je o promotivnoj kampanji Pete policijske uprave, koju skupa sa partnerima – osiguaravajućim kućama provode na području USK, s ciljem nagrađivanja odgovornih i savjesnih vozača. Ovo je bila prva faza kampanje, dok će druga biti provedena prilikom kontrole vozača u saobraćaju, koji će metodom uzorka biti podvrgnuti kratkom testu o sigurnosti u saobraćaju.

Nagradu Huseinu Šekiću su uručili i čestitali predstavnik Sarajevo osiguranja Zijad Šahinović zajedno sa Amirom Džanićem Glavnim inspektorom i načelnikom Pete policijske uprave i Mehmedom Kišmetovićem komandirom Policijske stanice Bužim.

Poruka je ovo svim vozačima da se pridržavanje propisa u saobraćaju itekako isplati, pogotovo kad je riječ o ljudskim životima.